Majalah Kesihatan Alternatif Online
Disember 2014 -  Edisi 36
Horizontal Rule
Featured

Beberapa kajian terkini telah mengemukakan bukti bahawa beberapa jenis plastik tidak selamat untuk digunakan; plastik ini digunakan dalam banyak produk isi rumah harian dan sering mengandungi tahap BPA yang tinggi. Bisphenol A, atau BPA, adalah bahan kimia yang digunakan dalam pembuatan plastik. Ia sangat merbahaya kepada kesihatan manusia...

Selanjutnya »

Popular Popular
   
Health News Popular
  Popular

Kajian terbaru mendapati bahawa memakan diet Nordic dapat mengurangkan kolesterol dan menurunkan risiko mendapat sakit jantung, setanding dengan diet Mediterranean yang sangat popular.

Selanjutnya »

Popular

Selalunya, sembelit adalah disebabkan oleh memakan terlalu sedikit serat, dan penawar mudah adalah menambah lebih banyak serat dalam diet anda. Tambahkan makanan tinggi serat yang lazat ini dalam diet anda...

Selanjutnya »

Popular

Kajian terkini menunjukkan kegemukan dan obesiti melampau boleh mengurangkan jangka hayat sehingga lapan tahun dan membuat seseorang kehilangan sebanyak 19 tahun kesihatan yang baik.

Selanjutnya »

 
Tips Kesihatan
 

Wanita yang bersenam dengan bersungguh-sungguh selama 30 hingga 60 minit setiap hari kurang berkemungkinan untuk mendapat kanser payudara berbanding mereka yang tidak aktif.

Selanjutnya »

 

Makan berlebihan banyak keburukannya. Antaranya badan kita mempunyai lebih radikal bebas untuk dihapuskan. Sekiranya tidak dihapuskan, radikal bebas akan merosakkan sel badan, yang akan membawa kepada berbagai masalah kesihatan.

Selanjutnya »

 
TYH
 

Edisi ini menampilkan beberapa artikel yang anda mungkin ingin kongsikan dengan keluarga, kawan-kawan dan rakan sekerja. Sila panjangkan majalah kesihatan online ini kepada mereka melalui emel. Jika anda menerima e-majalah ini daripada seseorang, anda boleh mendaftar PERCUMA di www.Kesihatan.Biz/Majalah. Anda akan menerima majalah kesihatan "Info Sihat" anda terus daripada kami setiap bulan.

 
Horizontal Rule
 

BATAL LANGGANAN
Terima kasih kerana melanggani majalah kesihatan online Info Sihat. Jika anda tersilap menerima e-majalah ini atau ingin membatalkan langganannya, sila klik pada pautan yang tertera di bahagian bawah emel yang diterima.

KHIDMAT PELANGGAN
Jika anda mempunyai apa-apa soalan mengenai langganan majalah kesihatan online ini, sila hubungi kami melalui: www.kesihatan.biz/majalah/hubungi-kami.

 
Horizontal Rule
Maklumat yang diberi dalam majalah kesihatan online "Info Sihat" adalah untuk pengetahuan sahaja dan TIDAK seharusnya disalah anggap sebagai diagnosis, prognosis atau cadangan rawatan. Maklumat ini tidak dalam apa-apa cara boleh dianggap sebagai amalan kiropraktik, akupunktur, urut terapi, perubatan, atau mana-mana profesion penjagaan kesihatan. Pembaca diminta untuk mendapat nasihat doktor mereka mengenai keadaan kesihatan mereka. Kesihatan.Biz dan penulisnya atau penyumbang tulisan tidak bertanggungjawab ke atas apa-apa tindakan yang diambil oleh pembaca berdasarkan maklumat yang terdapat dalam majalah kesihatan online ini.